Haber

Yeni EBYS Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 26.12.2018 15:30

Üniversitemizde belgelerin elektronik ortamda üretilmesi ve bu belgelerin kontrol edilmesi, düzenlenmesi, kullanılması ve arşivlenmesinin bilgisayar ortamında yapılmasına olanak sağlayan Yeni Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) hizmete girdi.

2012 yılından itibaren kullanılmakta olan mevcut Evrak Takip Sistemi’nde yaşanan teknik aksaklıklar giderilerek hazırlanan yeni sistem, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan bir toplantı ile kullanıcılara tanıtıldı.

Öğr. Gör. Yalçın Kaymak ve Öğr. Gör. Onur Karasoy tarafından gerçekleştirilen sunumda, EBYS’nin kullanıcılara sağlayacağı avantajlar anlatıldı. Buna göre yeni sistem ile yazışmaların standartlaşması,  yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması,  günlük işlerin yapılmasının yanı sıra kurumsal hafızanın korunması ve kurumsal faaliyetlere delil teşkil eden belgelerin güvenilirliğinin sağlanması, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi, yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi hedefleniyor

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen yeni sistemin en büyük avantajı ise “elektronik imza” ile birlikte sadece kurum içi değil kurumlar arası yazışmaların bilgisayar ortamında yapılabilmesinin sağlanması. Bununla birlikte EBYS ile 7 gün 24 saat evrak alıp gönderilebilecek, belgelerin dolaşımı esnasında durumları takip edilebilecek, belgeler hızlı bir biçimde dosyalanarak arşivlenebilecek, yetki seviyelerine göre çeşitli arama kriterleri ile belgelere tek tuşla ulaşılabilecek, aynı belgeye birden fazla noktada aynı anda erişim sağlanabilecek, belgelerin dağıtımı sırasında paraflama süreci ve sırası tanımlanabilecek, bekleyen ve işlem yapılan evraklar kontrol edilerek personelin performansı değerlendirilebilecek.

Yeni Elektronik Belge Yönetimi Sistemi’ne, http://demo.ebys.mu.edu.tr/ adresinden mevcut e-posta kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak giriş yapılabilir.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.12.2018 15:30
Okunma Sayısı : 4329