Haber

19 Eylül Gaziler Günü Muğla’da Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 20.09.2021 00:00
Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişinin 100. Yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla'da törenle kutlandı.  
Muğla Atatürk Anıtı'nda saat 10.00'da gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Atatürk Anıtı'na Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü ve Gazileri Şehit Dul ve Yetimler Derneği Muğla Temsilciliği çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylül Nur Yıldırım'ın okuduğu şiirle tören sona erdi. 
Törenin ardından Vali Orhan Tavlı, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Muğla il protokolünün katılımıyla Üniversitemiz Öğrenci Sarayı’nda gaziler, şehit aileleri ve gazilerin yakınlarına yemek verildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2271