Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 23.04.2022 00:00
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Atatürk İlkokulunda etkinlik düzenlendi.
 
Kutlama programına Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, siyası partilerin temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan tören, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın yaptığı programda, tüm öğrenciler adına da Emirbeyazıt İlkokulu öğrencisi Mira Asel Bülbül konuştu.

Tören, Muğla BİLSEM öğrencilerinin hazırladığı Çocuk Korosu parçaları ile devam etti. Daha sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler ödüllerini Vali Orhan Tavlı’dan aldı.

Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinlik, Özel Teknoloji ve Kültür Koleji öğrencilerinin Burdur yöresi halk oyunları, Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin Zeybek gösterisi, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Kaşık Oyunu ve Borsa İstanbul İlkokulu öğrencilerinin final gösterisi ile devam etti.

Programın ikinci kısmında ise öğrenciler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllü gençleri tarafından kendileri için hazırlanan ok atma, kumaş baskı, yüz boyama, kâğıt uçak çocuk oyunları şenliğinde gönüllerince eğlendi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.04.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1365