26. Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2018 14:30

Üniversitemiz tarafından Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıldönümü dolayısıyla yol koşusu düzenlendi.

Bu yıl 26.’sı gerçekleştirilen Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusuna 3 üniversite, 51 Veteran, 85 kadın, 183 erkek olmak üzere ferdi ve kulüp bazında toplam 319 sporcu katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de yarışmacı olarak katıldığı koşu, renkli görüntülere sahne oldu.

Yeniköy Mahallesi’nde kadınlar ve veteranlar 6 km, erkekler 8 km koşusunun startını, Muğla Valisi Esengül Civelek verdi. Yarışlar, Üniversitemiz Sıtkı Koçman Spor Tesisleri’nde sona erdi. Kadınlarda Dilan Atak birinciliği, Rahime Tekin ikinciliği, Oya Acar üçüncülüğü elde etti. Erkeklerde Abdurrahman Gediklioğlu birinci, Emirhan Şahin ikinci, Ferdi Orak üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Esengül Civelek, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Dereceye giren Sporcular

Veteranlar 40-49 Yaş Grubu (Erkekler-Kadınlar)

Birinci: Gönül Babayiğit İrez-Sezai Toger

İkinci: Emel Yıldırım-Muzaffer Kaplan