Haber

27’nci Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu

Son Güncelleme Tarihi : 11.11.2019 10:30

Üniversitemizin her yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde düzenlediği Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşu’sunun bu yıl 27’ncisi gerçekleştirildi.

Veteranlar ve kadınlar 4 bin metre, erkekler ise 7 bin metre koştuğu yarışların startı Yeniköy Mahallesinde Vali Esengül Civelek ve Muğla protokolü tarafından verildi. Yeniköy ve Kötekli Mahallesi parkurunun ardından yarışlar Üniversitemiz futbol sahasında sona erdi.

Koşuda kadınlarda Adnan Menderes Üniversitesinden Rahime Tekin birinci, Dilan Atak ikinci ve Üniversitemizden Duygu Tekin Boyan üçüncü oldu. Erkeklerde ise Üniversitemizden Ferdi Oran birincilik, Adnan Menderes Üniversitesinden Mehmet Ali Şahin ikincilik, Dumlupınar Üniversitesinden Ali Şimşek ise üçüncülük elde etti.

Veteranlarda kadınlar 40-49 yaş grubunda Üniversitemizden Gönül Babayiğit İrez birinci, Gülsüm Baştuğ ikinci, Fatoş Kurt ise üçüncü sırayı aldı. Erkekler aynı yaş grubunda Muzaffer Kaplan birinci, Bahri Uç ikinci, Ulaş Eroğlu üçüncü oldu.

Veteranlarda kadınlar 50-59 yaş grubunda Seval Zabun, Bilge Pamuk ve Zeynep Aydoğan sırasıyla ilk üçe girdier. Aynı yaş grubunda erkelerde ise birinciliği Turgay Baskın, ikinciliği Yavuz Ertekin ve üçüncülüğü Yılmaz Karabulut aldı.

Yine Veteranlarda kadınlar 60-69 yaş grubunun galibi Sevil Yıldırım olurken, Nazik Tekin ikinci, Hatice Ünal üçüncü sırayı aldı. 60-69 yaş grubu erkeklerde ise Ali Özen, İlhan Akarsu ve Fikret İrez bitiş çizgisine varan ilk üç sporcu oldu.

70 yaş üstü erkeklerde ise Yusuf Üzer ve Eminer İçten bitiş çizgisini ilk iki sırada tamamlayarak, kaydettikleri performansla herkesi kendine hayran bıraktı.

Koşunun ardından Vali Esengül Civelek, başarılı olan sporculara Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu’ndaki törende ödüllerini verdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.11.2019 10:30
Okunma Sayısı : 4475