Haber

Bir Gazetecinin Gözünden “Acı ve Gözyaşına” Tanıklık

Son Güncelleme Tarihi : 24.12.2019 00:00

Yaklaşık 25 yıldır Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve  Yunanistan, Hırvatistan, Afganistan, Irak, Suriye, Sudan, Somali ve Kenya gibi dünyanın sıra dışı coğrafyalarında görev yapan Gazeteci Kenan Gürbüz’ün son kitabı “Tanık” Üniversitemizde okurlarıyla buluştu.

Kitabın ilk olarak TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ında okuyucusuyla buluştuğuna işaret eden Gazeteci Kenan Gürbüz, Eğitim Fakültesinde düzenlenen söyleşide genç kitapseverle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yayınlanan ilk 4 kitabına gösterilen yoğun ilginin kendisini yeni kitaplar için cesaretlendirdiğini anlatan Gürbüz, şunları söyledi:

“25 yıllık gazetecilik kariyerimde Afganistan, Irak, Sudan, Suriye, Kenya ve Somali gibi sıcak bölgelerde aylarca görev yaptım. Bolu, Düzce ve Van depremlerinde yaşanan acılara ve hüzünlere tanıklık ettim.

Kimi zaman savaş bölgelerinde, kimi zaman depremle yıkılan bir binanın enkazında ya da açlıkla mücadele eden Afrika’da acı ve gözyaşına tanıklık ederek yaşananları aktarmak için mücadele ettim.”

Görev yaptığı bölgelerde zaman zaman ölümle burun buruna geldiğini anlatan Gazeteci Kenan Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki, insan var oldukça acılar yaşanmaya ve gözyaşları akmaya devam edecek. Tanık olduklarımız karşısında bazılarımız hüzünlenecek, gözlerimiz yaşaracak. Ancak acıya ve gözyaşına karşı duyarlılığımızı kaybettiğimiz gün insanlık da bitmiş olacak.”

Söyleşi sonrasında öğrencilere hediye olarak takdim ettiği kitapları imzalayan Gazeteci Kenan Gürbüz’e teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. Hüseyin Çiçek, ”Dünyanın farklı bölgelerinde ve Türkiye’de tanıklık ettiği olayları öğrencilerle paylaşan gazeteci arkadaşımız Kenan Gürbüz, söyleşide paylaştığı olaylarla öğrencilerimizi cesaretlendirdi.  Onların gelecekle ilgili planlamalarına önemli bir katkı sağladı” dedi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman ise “Gazeteci Kenan Gürbüz’ün söyleşinde ele aldığı “Gazeteci Gözüyle Afetler Sonrasında Çocuklarda Ortaya Çıkan Travmalar” konusu gelecekte öğretmenlik mesleğini yapacak olan öğrencilerimiz için önemli bir paylaşım oldu” diye konuştu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2385