Haber

Bodrum Denizcilik MYO’da Mezuniyet Sevinci

Son Güncelleme Tarihi : 31.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan öğrenciler, Şükran Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Piri Reis, Oruç Reis, Hızır Reis, Turgut Reis gibi denizcilik tarihine yön vermiş denizciler ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Yat Kaptanlığı Programından mezun olan öğrencileri temsilen mezun öğrenci Kerim Çamyar ve Gemi İnşaatı Programı ilk mezunlarından Barış Gül birer konuşma yaptı.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, gemicilik mesleğinin tarihine ve kültürel değerlerine sahip çıkılmasını Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu kimliğinin bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Mezun öğrencilerden toplumda ve denizcilik sektöründe aktif rol almalarını ve mesleğe yakışır roller üstlenmelerini isteyen Prof. Dr. Kuleli öğrencilere özgür ve rasyonel düşünceye, sorgulamaya, araştırmaya, öğrenmeye, bilgiye değer vermeleri; doğayı korumaları ve Türk denizciliğine yakışır nitelikte denizciler olmaları temennilerini iletti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük de mezun öğrencileri kutlayarak, yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Protokol konuşmalarının ardından Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Geleneksel Pusula Teslim Töreni’ne geçildi. Törende mezun öğrenci Burak Kekevi temsil pusulasını birinci sınıf öğrencilerinden Tolga Övet’e teslim etti.

Temsili Teslim Töreni’nin ardından Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları öğrencileri mezuniyet andını okudu. Mezuniyet andının okunmasından sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 31.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1984