Haber

Bodrum GSF “Schweyk” İle Seyirci Karşısında

Son Güncelleme Tarihi : 27.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, “Schweyk İkinci Dünya Savaşında” oyunuyla seyircilerin karşısına çıktı.

Nurol Kültür Merkezi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sergilenen oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Çok sayıda sanatseverin katılımıyla sahnelenen oyunun hikayesi, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası işgali altında kalan Çekoslovakya’da geçiyor. Hikayede, Çekler ve işgal güçlerinin bir arada olduğu Kupa adlı bir dans salonunda en yakın arkadaşı Baloun’un yemek sevdası yüzünden kendini bir anda Nazilerin karşısında bulan Schweyk’in hikayesi anlatılıyor.

Alman şair, tiyatro yazarı ve yönetmeni Bertolt Brecht’in yazdığı oyunda Aleyna Kartdere, Asmin Öküç, Barış Süzer, Büşra Akın, Hazal Biçer, Hüseyin Günen, Özge Tüter, Sefa Selçuk, Selin Çobanoğlu, Utku Palta, Mehmet Karabaş, Yusuf Serdaroğulları, Ali Gülten, Emre Sabancı, Eylül Işık, Selen Erdoğmuş oyuncu olarak yer alıyor.

Selçuk Sazak’ın yönetmenliğini, Doç. Dr. Togay Şenalp’ın müzik direktörlüğünü yürüttüğü “Schweyk İkinci Dünya Savaşında” oyunun müzikleri Hanns Eisler’e, dekor ve aksesuar tasarımı Dr. Berke Soyuer’e, koreografisi ise Sevil Uyanıker’e ait.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1837