Haber

Bodrum GSF’den İlkokul Öğrencilerine Seramik Atölyesi

Son Güncelleme Tarihi : 27.12.2021 00:00
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz  ilkokul öğrencileriyle seramik atölye uygulamaları gerçekleştirdi.

Atölye çalışmasının ilki Bodrum Gümüşlük’te bulunan  Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulunda, üçüncü sınıf öğrencileriyle düzenlendi.  Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Canbolat ve Arş. Gör. Dr. Didar Ezgi Özdağ  ile yüksek lisans öğrencilerimiz Pınar Polat’ın yürüttüğü çalışmada öğrenciler elle şekillendirme teknikleri ile üç boyutlu uygulamaları öğrendi. Öğrenciler bu atölyede, çamur malzemesi ile sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme olanağı buldu.

Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında düzenlenen etkinliğin ikincisinde ise öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz,  Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile buluştu.

Başarılı iş insanı Yunus Büyükkuşoğlu tarafından yaptırılan ve kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen Seramik Bölümü binasını gezen öğrenciler ardından seramik atölyesine katıldı.

Seramik Bölümü Başkanı Prof. Burcu Karabey ile Dr. Öğr. Üyesi F. Betül Karakaya gözetiminde; lisans öğrencileri Mehmet Tiryaki, Yeliz Beyazıt, Zehra Gülşen, Rabia Ekinci ve Elvan Çelikaslan yardımcılığında yapılan seramik atölyesinde öğrenciler, çamur ile elle şekillendirme ve torna uygulamaları gerçekleştirildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2638