Büyük Önder Atatürk Muğla’da Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2020 00:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde Muğla’da minnetle, özlemle ve saygıyla anıldı.

Merkez Menteşe ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katıldığı tören, protokol konuşmalarının ardından sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından program Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’ndeki anma töreninde Bayrak Marşı eşliğinde öğrenciler bayraklarla sahneye çıktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Muğla Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Mustafa Kemal’le Olmak” adlı gösteri sunuldu.

Program sonunda Vali Orhan Tavlı, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve beraberindekiler, fuaye alanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümüne ithafen hazırlanan 82 fotoğraflık sergiyi gezdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.11.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1966