Haber

"Çalışma Yaşamında Özel Gereksinimi Olan Bireyler" Webinarı

Son Güncelleme Tarihi : 24.03.2021 00:00

Engelsiz Kampüs Birimimiz, 21 Mart Dünya Down Sedromu Farkındalık Günü kapsamında down sendromuna dikkat çekmek amacıyla çevrimiçi webinar düzenledi.

Eğitimde Erişilebilirlik ve Farkındalık Komisyonu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Candan Hasret Şahin’in katkı sunduğu ve moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Nilay Muslu’nun yaptığı "Çalışma Yaşamında Özel Gereksinimi Olan Bireyler" konulu webinarda Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Dr. Gizem Yıldız, Seray Karagöz ve Deniz Ayçe Karagöz konuşmacı olarak yer aldı.

Webinarın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, özel gereksinimi olan bireylerin eğitim ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ve projeler üretildiğini; ilerleyen süreçte bu projelere yenilerinin ekleneceğini söyledi.

Prof. Dr. Çiçek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak engelsiz bir yaşamın mümkün olduğuna ve bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Çağdaş bir üniversite olarak özel gereksinimi olan bireyler ile ilgili farkındalık oluşturmak, özel gereksinimi olan öğrencilerimizin haklarından yararlanmaları için gerekli düzenlemeleri yapmak bizim için çok önemlidir. Ne mutlu ki bizler ‘Engelsiz Üniversite’ anlayışını somutlaştırdık. Bu anlamda Engelsiz Kampüs birimimiz dur durak bilmeden çok güzel çalışmalara imza atıyor” diyerek Muğla’da özel gereksinimi olan bireyler için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Webinarda down sendromu olan Deniz Ayçe Karagöz ve annesi Seray Karagöz de yer aldı.

Deniz Ayçe Karagöz, eğitim hayatını ve okulunu çok sevdiğini söyleyerek, hâlihazırda tiyatro ile ilgilendiğini ve ileride başarılı bir oyuncu olmak istediğini ifade etti.

Seray Karagöz de deneyimlerini ve hayat mücadelesini paylaştığı konuşmasında, kızının eğitim hayatında yaşadığı sıkıntılara rağmen bugün başarılı bir birey olarak sosyal yaşamda yerini aldığını söyledi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.03.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1295