Covid-19’a Karşı Ortak Akıl Platformu Çalışmalarına Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 13.04.2020 23:30

Üniversitemizin de aralarında yer aldığı Türkiye'nin farklı şehirlerinden 50'ye yakın üniversite, kurum ve sivil toplum kuruluşunun internet ortamında bir araya gelerek oluşturduğu, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen "Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu" çalışmalarına başladı.

Covid-19 salgınının yarattığı kısa ve orta vadeli sorunlara yenilikçi çözüm ve uygulamalar geliştirmeyi amaçlayan bir online girişim hızlandırma programı olan Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu, girişimcileri, mentorları ve ilgili kurumları bir araya getirerek, girişimcilerin fikirlerinin hızlıca olgunlaşması ve kısa sürede hayata geçmesi için gerekli desteğin ve iş birliklerinin kurulmasını hedefliyor.

Platformun paydaşları arasında Üniversitemiz ile birlikte Lokman Hekim Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ODTÜ TEKNOKENT, Bilkent Cyberpark, Başkent Üniversitesi Ekin Önkuluçka Merkezi, Konya Innopark, Konya Teknokent, Augdemy, Bilişim Garajı, BTHaber, Business Ankara, Chess Creative, Eksperin, Girişim Merkezi, HAVELSAN, ID ARGE, InnoCentrum, KAİD, Seranit, Simsoft, Sistem Global, SmartsUnited, Sürekli Gelişim, TÜRKSAT ve VLMedia gibi önemli kurum ve kuruluşlar bulunuyor.

Platform, Covid-19 Pandemisi üzerine webinerler ve girişimcilik-inovasyon eğitimleri ile 100’e yakın mentoru sayesinde fikirlerin hızla olgunlaşması ve kısa sürede hayata geçirilmesi için gerekli desteğin ve iş birliklerinin kurulmasını sağlayacak.

Salgının durdurulması, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve salgından etkilenen sektörlerin sorunları ile birlikte eğitim ve sosyal yaşama yönelik yenilikçi çözüm ve uygulama fikirleri olan girişimciler, 3 Mayıs 2020 tarihine kadar www.tr-covid19.com adresi üzerinden kayıt olarak fikirlerini paylaşabilecekler.

Programa ilişkin bilgilendirmeler ve gelişmeler, platformun resmi sitesi  tr-covid19.com ‘dan, sitede yer alan sosyal medya hesaplarından, platformun ve paydaş kurumların sosyal medya hesaplarından ve #TRCovid19 etiketli paylaşımlardan takip edilebilir.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.04.2020 23:30