Haber

Dalaman’da Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 07.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulunun 2. dönem, Dalaman Meslek Yüksekokulunun ise 22. dönem mezuniyet töreni Dalaman yerleşkesinde gerçekleştirildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, davetliler ve veliler katıldı.

Mezuniyet töreni öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu birincisi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencisi Ahmet Karagöz ve Dalaman Meslek Yüksekokulu birincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Dilan Bukan tüm mezun öğrenciler adına birer konuşma yaptı.

Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Dalaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Haşim Kafalı öğrencilere seslenerek Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulunun 2. dönem mezunlarını verdiğini; toplam kayıtlı öğrenci sayısının 300 olduğunu ve Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümünün 1. dönem 30 mezun, bugün itibariyle 70 mezun verdiğini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Haşim Kafalı, 1999 yılında kurulan Dalaman Meslek Yüksekokulunun ise bugün 22. dönem mezunlarını verdiğini belirterek, toplam kayıtlı öğrenci sayısının 612 olduğunu; bugüne kadar 2bin125 mezun verdiğini ve bugün itibariyle 150 öğrencinin mezun olduğunu ifade etti.

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük de mezun öğrencileri kutlayarak, yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Protokol konuşmalarının ardından Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulunda ve Dalaman Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Ardından tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı. Mezuniyet töreni ikramlar ve müzik dinletisiyle sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1728