Haber

Down Sendromu ve Otizm Farkındalık Günü Webinarları Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 04.04.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Down Sendromu” ve “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Webinar Etkinlikleri düzenlendi.
 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığının yürüttüğü ve Down sendromu ile ilgili tüm soruların masaya yatırıldığı Down Sendromu Webinarı, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Haşim Olgun ve Prof. Dr. Nurcan Cengiz moderatörlüğünde gerçekleşti.
 
Çevirimiçi ortamda düzenlenen webinarda Doç. Dr. Evren Gündüz Down sendromunun klinik ve genetik özellikleri; Doç. Dr. Nilfer Şahin Down sendromlu çocuğun ruhsal sorunları; Doç. Dr. Eren Akbaba İntrauterin tanı; Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tiryaki Down sendromu ve kardiyak bulgular ve Doç. Dr. Yaşar Topal ise Down sendromunun sosyal boyutu başlıklarında sunum yaptı.
 
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nilfer Şahin’in moderatörlüğünü yaptığı Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen webinarda ise otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla konuşmalar gerçekleştirildi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.04.2022 00:00
Okunma Sayısı : 959