Haber

Etik Kurul Buluşmaları Devam Ediyor

Son Güncelleme Tarihi : 27.03.2022 00:00
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sıtkı Koçman Özel Salonu’nda Etik Kurul üyeleriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemizde etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek için yoğun emek sarfeden Etik Kurul üyelerimiz ile buluşmaya devam ediyor.

Daha önce Sağlık Bilimleri Etik Kurulu, Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma, Yayın Etiği Kurulu, Fen ve Mühendislik Bilimleri Etik Kurulu, Fen ve Mühendislik Bilimleri Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu ile Klinik Araştırmalar Etik Kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Etik Kurul buluşmaları Sosyal ve Beşeri Bilimler Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu ile devam etti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ve Prof. Dr. Artay Yağcı’nın da katıldığı toplantıda kurul üyeleriyle çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bilimsel araştırmaların ve bu araştırmalara katkı sağlayan gönüllülerin haklarını ve güvenliğini koruma noktasında etik kurullara çok büyük görevler düştüğünü belirterek, Üniversitemizde çalışmalarını yürüten etik kurulların ise bu görevi başarıyla yürüttüğünü söyledi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1789