Haber

FEDEK’ten Fizik ve Sosyoloji Bölümlerine Akreditasyon Belgesi

Son Güncelleme Tarihi : 1.11.2019 00:00

Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından, Üniversitemiz “Fizik” ve “Sosyoloji” bölümlerine akreditasyon belgeleri verildi.

Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi’nde gerçekleştirilen törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  FEDEK aracılığıyla eğitimde evrensel standartları yakalamayı hedeflediklerini belirterek, “Fen ve Edebiyat Bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla sıkı bir çalışmayla kısa sürede iyi bir mesafe kat ettik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bugün, teknolojik dönüşümü daha yakından takip eden, özgür, yaratıcı, özgüveni yüksek bir öğrenci kitlesi yetiştirme gayreti içerisindedir. Bu gayreti ise sürdürülebilir altyapı çalışmalarıyla destekliyoruz önümüzdeki on yıl için değil, yaşamımızın geri kalanında sürekli devam ettirmeliyiz. Dolayısıyla Ülkemizin geleceğin dünyasında güçlü bir aktör olması, nitelikli bir eğitim standardına bağlıdır. Çünkü teknoloji ihraç eden ülkelerin, eğitim sistemlerinin de yüksek kalitede olduğunun bilincindeyiz.  Açıkçası ben bu hedefi hızla gerçekleştiriyor olduğumuzu görüyor ve bununla gurur duyuyorum” dedi.

FEDEK’in Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Kadırgan da, akreditasyon belgesinin üniversitelerin verdikleri eğitimin kalitesini göstermek için ulusal veya uluslararası kurumlardan aldıkları belge olduğunu ifade ederek, “Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin sürekliliğini temin etmesi açısından önemli bir uygulama olduğundan, üniversiteler eğitimlerinin kalitesini göstermek için programlarını ulusal ve uluslararası kuruluşların denetimine açarak akredite ettirmektedirler” dedi.

Konuşmaların ardından Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş’a, Fen Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Bekir Tanay’a, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Uğur Erkaslan’a,  Fizik Bölümü Eski Başkanı Habibe Bayhan’a ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna’ya akreditasyon belgeleri verildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 1.11.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3197