Haber

Fethiye’de Öğrencilerimiz Meslek Yaşamlarına Uğurlandı

Son Güncelleme Tarihi : 09.06.2022 07:30
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye yerleşkesinde bulunan Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Fethiye İşletme Fakültesi ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Halk oyunu gösterilerinin ardından Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu okul birincisi Erhan Çekiç, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu okul birincisi Elif Özbakan, Fethiye İşletme Fakültesi okul birincisi Zeki Ünlü ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi okul birincisi Özge Ergün mezun öğrenciler adına birer konuşma yaptı.

Törende Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yiğit, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilgin Şenel, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Özerdem ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur öğrencilere seslendi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de hayatlarının yeni bir dönemine adım atmak üzere olan öğrencileri kutlayarak, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ömrünüzün sonuna kadar sizin üniversitenizdir. Mezun olduğunuzda Üniversitenizin kapılarının sizlere açık olduğunu unutmayın ve bizlerle iletişiminizi hep devam ettirin. Hayatın mezuniyetinizle başladığını unutmayın. Şüphesiz gelecek yaşamınızda engellerle de karşılaşacaksınız. Her engelin sizleri daha da güçlendireceğine inanarak asla pes etmeyin… Benim bu anlamda sizlere güvenim sonsuzdur. Tüm öğrencilerime yeni hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Sizlerle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz açık, cesaretiniz daim olsun” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik andı ve diyetisyen andı ile Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu paramedik andı okundu.

Andın okunması sonrasında Fakülte ve Meslek Yüksekokulunu 1. 2. ve 3. derece ile bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi; birincilik ile bitiren öğrenciler mezuniyet kütüklerine plaket çaktı ve Fakülte ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölümlerin bölüm birincilerine başarı belgeleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 Çağrısı sonucunda hibe alan öğrenci projeleri danışmanlarına ve projeye dahil olan öğrencilere teşekkür etti.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Fethiye yerleşkesi toplu mezuniyet töreni, geleneksel kep atma seremonisi ile sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.06.2022 07:30
Okunma Sayısı : 2785