Haber

Geleneksel Sosyoloji Günleri Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 26.05.2022 00:00
Geleneksel hale gelen ve ülkemizin en uzun soluklu etkinliklerinden olan “Geleneksel Sosyoloji Günleri” Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yeniden düzenleniyor.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu tarafından bu yıl 24.’sü düzenlenen Geleneksel Sosyoloji Günleri, 2 gün boyunca toplam 6 oturumda gerçekleşecek.

Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisinde 26-27 Mayıs 2022 tarihleri boyunca sürecek etkinlik, aynı zamanda konferanslar ve Erasmus Deneyim Aktarımlarıyla katılımcılara zengin bir içerik sunuyor.

Her yıl çeşitli üniversitelerden alanında başarılı öğretim üyeleri ile öğrencileri ağırlayan Geleneksel Sosyoloji Günleri’nde bu yıl da lisans ve lisansüstü oturumlarda toplumsal ve sosyal yaşama ışık tutacak önemli konular tartışılıyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Edebiyat Fakültemiz de çeşitli alanlardaki akademisyenleriyle zengin bir akademik çehre sunmaktadır. Bugüne kadar, kent yoksulluğundan, yaşlılarımıza, mültecilerden, dijital beceri gelişimine, çocuklara ve toplumsal sorunların tümüne bilimsel metotlarla yaklaşarak, yeni çözümler sunmuşlardır. Bu sürece öğrencilerimiz de güçlü bir katkı sunarak; kripto paraların yayılımı ve riskleri, akraba evlilikleri, kent ve kentlinin değişimi gibi birçok başlıkta TÜBİTAK öğrenci projeleri desteği almışlardır. Nitekim onlar; sosyolojinin gerçek anlamda güncele ve toplumsala dokunması bağlamında etkin projeler gerçekleştirmişlerdir” diyerek etkinliğin düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür etti.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1280