Haber

"Hastalıklardan Ari İşletme Projesi Çalışmalarında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 09.03.2020 00:00
Milas Güney Ege 11. Uluslararası Gıda ve Tarım Fuarı çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün birlikte düzenledigi "Hastalıklardan Ari İşletme Projesi Çalışmalarında Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı 130 katılımcının çalışması ile tamamlandı. 
 
Çalıştayın Koordinatörlüğünü yapan Milas Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Artay Yağcı ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak'ın açılış konuşmaları ile başlayan sabah oturumunda mevzuatlar, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı.
 
Öğleden sonra yuvarlak masa çalışmalarında ise üreticiler, il ve ilçelerimiz başta olmak üzere bölgemizdeki veteriner hekimler, bölge enstitü yöneticileri ve akademisyenler 10'ar kişilik gruplar halinde sorunları tespit edip çözüm önerilerini dile getirdiler. Ertesi gün  yapılan toplantıda ile ortak sonuç bildirgesi hazırlandı. 
 
Milas Süt Birliğinin sponsorluğunda yapılan Ari işletme mevzuatının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalıştay sonuç bildirgesi Tarım Orman Bakanlığı’na sunulacak.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.03.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1921