Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Son Güncelleme Tarihi : 22.09.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Ülkemizde geleneksel hale gelen ve hekimlik mesleğine geçişi temsil eden beyaz önlük giyme seremonisi için MSKÜ akademik ve idari personeli, Muğla il protokolü, öğrenciler ve velilerin de katılımıyla tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören Tıp Fakültesi Müzik Kulübü öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı.

MSKÜ Rektör vekili ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan’ın açılış konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce programlarına yerleştirilen öğrencilerin beyaz önlük giyme seremonisine geçildi.

Törende bu yıl 255 öğrenciye, mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ardından, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.09.2022 00:00