Haber

Idyma Antik Kenti’nde Yürütülen Çalışmalar Bölgenin Kadim Geçmişine Işık Tutuyor

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2021 07:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından ilimizde ve çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar, bölgenin kadim geçmişine ışık tutuyor.

Öğretim üyelerimizin başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarından bir diğeri de Idyma Antik Kenti’nde gerçekleştiriliyor.

Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Baran ve yardımcısı Dr. Nil Dirlik tarafından, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesinde yürütülen çalışmalar ile yüzey araştırması tamamlanırken, kentin uzantısı Akyaka Mahallesindeki Ortaçağ kalesinin surları ortaya çıkarıldı. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Feray Koca, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rifat Kahyaoğlu ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ile birlikte Idyma Antik Kenti kazı çalışmaları kapsamında Akyaka Kalesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Doç. Dr. Abdulkadir Baran, Rektör Çiçek ve üniversite yönetimine kazı alanı ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Üniversitemiz Rektörü, kazı çalışmalarının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kazı ekibini çalışmalarından dolayı kutladı.

Muğla Müzesi ve MSKÜ başkanlığında yürütülen Idyma Antik Kenti kazı çalışmaları Muğla Valiliği ve Ula Belediyesinin maddi destekleriyle Eylül ayında başlatılmıştı. Kazı çalışmaları, kesintisiz sürecek şekilde planlandı.

20 işçi ve MSKÜ akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bilimsel ekip tarafından oldukça yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar sonrasında kalenin ve çevresindeki yapıların projelerinin hazırlanarak restorasyon sürecinin başlatılması amaçlanıyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.05.2021 07:00
Okunma Sayısı : 2481