Haber

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Muğla'da Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 12.03.2020 00:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla 75. Yıl Fen Lisesi tarafından düzenlenen programa Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Muğla 75. Yıl Fen Lisesi Müdürü Mustafa Özpoyraz tarafından yapıldı.

Konuşmanın ardından İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri Vali Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Protokol üyeleri tarafından verildi.

Muğla 75. Yıl Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programın sunumunun ardından tören sona erdi.

Programın akabinde etkinliğe ilişkin duygu ve düşüncelerini aktaran Rektör Çiçek; İstiklal şairimizin bizlere aktardığı milli mücadele ruhunu yeni neslin sesinden dinlemek bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Muğla ili olarak devletimizin tüm kurumları ile birlikte ülkemizin refahı için el ele çalışırken, milli ve manevi duygularımızı yaşatmayı da çok önemsiyoruz. Bu hafta Üniversitemizde İstiklal Marşı'mızın kabulunün yıldönümü vesilesi ile üç panel düzenledik. Bu gün de böylesine güzel bir etkinliğe iştirak etmek genç neslin gözlerindeki vatan sevgisini görme bağlamında çok kıymetliydi. Bu nedenle başta Muğla 75. Yıl Fen Lisesi idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine olmak üzere etkinliğe emek veren herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.03.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2573