Haber

Kepler Mezuniyet İçin Fırlatıldı

Son Güncelleme Tarihi : 10.06.2022 00:00
Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları, düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

MSKÜ Stadyumunda gerçekleşen Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde Beslenme ve Diyetetik,  Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri diplomalarını aldı.

Tören Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi Rabia Nur Bodur’un konuşması ile başladı; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar’ın ve Rektör Vekili Prof. Dr. Artay Yağcı’nın konuşmaları ile devam etti.

Prof. Dr. Kılıçhan Bayar, toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve iyileştirme hedefini benimseyen Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını tebrik ederek, “2021-2022 eğitim-öğretim yılında 82 diyetisyen, 85 fizyoterapist, 183 hemşire ve 46 sağlık yöneticisi olmak üzere toplam 396 sağlık profesyoneli mezun etmenin sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak bizler, öğrencilerine mesleki bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra; araştıran, sorgulayan, edindiği bilgileri yeni durumlara uyarlayabilen, öğrenmeyi öğrenmiş ve Yaşam Boyu Öğrenme yaklaşımını benimsemiş, kriz yönetimi ve stresle baş etme gibi birçok kazanımları olan nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirdiğimiz inancını taşımaktayız” dedi.

Prof. Dr. Artay Yağcı da MSKÜ’nün öğrenci odaklı, bilgiye ve araştırmaya dayalı öğrenme ortamı sunarak Türkiye’nin geleceği için var gücüyle çalıştığını söyledi.   Prof. Dr. Artay Yağcı sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, Üniversitemiz ARGE faaliyetleriyle de TÜBİTAK başarılarına imza atmaktadır. 2209 A ve B projelerinde üniversiteler arasında MSKÜ üst üste 2 dönem 1.sıraya oturma başarısını yakalamıştır. Tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Üniversite olarak geleceği ön gören yenilikçi eğitim vizyonumuzla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokuluyla ve diğer tamamlayıcı disiplinlerle birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ülkemize donanımlı, nitelikli bir sağlık ordusu yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz, uygulamalar, fakültemizin yaptığı ikili anlaşma ve marka dersleriyle kendilerini iyi bir şekilde yetiştirerek meslek hayatına hazırlandılar. Bugün mezun edeceğimiz öğrencilerimiz, pandemi sürecinde de yakından şahit olduğumuz gibi, yarın hepimize can ve nefes olacaklardır.”
 
Açılış konuşmaları sonrası Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları, kendi bölümlerinde meslek antlarını okudu.

Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1900