Haber

Kırgız Heyetten Rektörümüze Fahri Profesörlük Unvanı

Son Güncelleme Tarihi : 20.08.2019 00:00

Kırgızistan Kasim Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurmanbek Kıyanoviç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e fahri profesörlük unvanı verdi.

Kırgızıstan Kasim Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurmanbek Kıyanoviç, Uluslararası Ofis Koordinatörü Indira Imanakunova ve Eğitim Öğretimden Sorumlu Uzman Zarina Beyşenalıyeva, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti. Prof. Dr. Çiçek, Kırgız heyeti makamında ağırladı.

Ziyaret esnasında Rektör Prof. Dr. Kurmanbek Kıyanoviç, Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e fahri profesörlük unvanı verdi.  

Her iki üniversite arasında, eğitim ve öğretim iş birliğini güçlendirmek, ortak projeler yürütmek ve karşılıklı öğrenci alış verişini sağlamak amacıyla Mevlana Protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ülkemiz için önemli bir bölgeden böyle bir ziyaretin gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, Kırgızistan’dan Üniversitemize daha fazla öğrencinin gönderilmesi konusunda destek beklediklerini söyledi.

Kırgızıstan Kasim Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurmanbek Kıyanoviç de, karşılıklı öğrenci transferinin sağlanması ve ilişkilerin güçlendirilmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vereceğini belirtti.

Ziyarette Kırgız heyet Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e, Kırgız kalpağı ve Kırgız milli motiflerini taşıyan çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.08.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2454