KOZMER Uygulamalı Eğitimlere Devam Ediyor

Son Güncelleme Tarihi : 21.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan  ülkemizin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOZMER), eğitim semineri ile Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri ve yöre halkını ağırladı.

Ülkemizde ilk ve tek olan ve dünyanın en büyük endüstriyel sektörlerinden olan kozmetik alanında geniş ürün yelpazesiyle ilimize ve ülkemize hizmet veren KOZMER, “Su Bazlı Sığla Kremi Üzerine Formülasyon Geliştirilmesi” başlıklı proje çerçevesinde katılımcılara eğitim verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında düzenlenen eğitim semineri, Doç. Dr. Yusuf Sıcak tarafından gerçekleştirildi.

Eğitimde sığlanın tanıtımı, kimyasal içeriği, tıbbi özellikleri; cilt ve cilt tipleri, cilt tipine uygun yağlar, krem ve türleri, krem yapımında kullanılabilecek malzemeler ile kozmetik üzerine bazı yasal yönetmelikler üzerinde duruldu.

Eğitim kapsamında aynı zamanda krem yapımı uygulamalı olarak gösterildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.05.2022 00:00