Menteşe’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 24.11.2018 00:00

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler adına Pınar Zabun, emekli öğretmenler adına ise Hatice Taşçı konuşmalarını yaptı.

Muğla Valisi Esengül Civelek ile İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından,  mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Daha sonra Vali Esengül Civelek tarafından emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edildi.

Törende, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

Program, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin seslendirdiği türkülerin yer aldığı konserle sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.11.2018 00:00