Haber

MSKÜ 30 Yaşında!

Son Güncelleme Tarihi : 01.07.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 30. yılını kutluyor.

Muğla Üniversitesi 3 Temmuz 1992’de Resmî Gazete’de yayımlanan kararla kurulmuş; 31 Mayıs 2012 ise Sıtkı Koçman’ın desteklerinden dolayı adını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değiştirmiştir.
Kurulduğu günden bu yana uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla markalaşan bir dünya üniversitesi olma vizyonu ile hareket eden MSKÜ, bugün geldiği noktada ismini Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına yazdırmayı başarmıştır.

MSKÜ, 2022 yılında kuruluşunun 30. yılını ise çeşitli yarışmalar ve etkinlikler ile kutluyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30. yıl programına çevrimiçi ortamdan MSKÜ Kurucu Rektörü Ruhi Ethem Fığlalı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokolü, MSKÜ idari ve akademik personeli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Bu yıl, MSKÜ olarak, kuruluşumuzun 30.yılını kutluyoruz. Otuz yıl önce Üniversitemiz, yaklaşık 37 akademik, 48 idari personel ile 3500 M2lik bir alanda eğitim öğretime başlarken, bugün gelinen noktanın hayalleri filizlenmekteydi. Geride bıraktığımız 30 yıl boyunca, devletimizin kurumları, hayırseverlerimizin teveccühleri, personelimizin özverisi, öğrencilerimizin azmi ve Muğla halkının kucaklayıcılığıyla birbirine kenetlenen MSKÜ, birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. Bugün, Devletimizin sunduğu imkanlar ve Merhum Sıtkı Davut Koçman’ın katkısı ile yaklaşık 400.000 m2 kapalı alan üzerinde 1762 akademik 798 idari personeli ve 43 bin öğrencisi ile Muğla’mızın her noktasına damga vuran devasa bir eğitim kompleksi haline gelen Üniversitemiz, birçok alanda ses getiren başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Üniversitemizin cesaretle attığı adımlar birçok kuruma ilham vermiş, elde edilen başarılar ülkemizin daha fazla refaha kavuşması yolunda güç kaynağı olmuştur” dedi.

MSKÜ’nün 30 yıllık gelişim öyküsünü 30. yıl logosu ile görünür kılmak amacıyla logo yarışması düzenlenmişti. Törende, Berat Hacıoğlu’nun tasarladığı logonun tasarım öyküsü paylaşıldı.

Ardından “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marşı Beste Yarışması”nda birinci olan eserin söz ve beste yazarları Dr. Öğr. Üyesi Şeydagül Kapçak, Dr. Öğr. Üyesi Beyzagül Kapçak Işıksungur, yarışma sürecini ve marşın hikâyesini paylaştı. Sunumun ardından marş katılımcılara dinletildi.

Tören, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 30 yıllık serüveninin anlatıldığı ve önümüzdeki günlerde tamamı yayınlanacak olan belgeselin ön gösterimi ile devam etti. Yönetmenliğini Öğr. Gör. Bulut Tanyeri’nin üstlendiği belgesel, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tasarımını Öğr. Gör. Onur Karasoy’un yaptığı ve 30. yıl faaliyetleri arasında önemli bir sacayağı olan ve MSKÜ’nün bugünkü fotoğrafını çekerek ânı ölümsüzleştiren “30. Yıl İnternet Sayfası” da tanıtıldı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in “30. Yıl İnternet Sayfası Hazırlama Komisyonu”nda görev alan Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Nagehan Şahin, Doç. Dr. Gökben Ayhan, Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke, Dr. Öğr. Üyesi Metin Menekşe, Öğr. Gör. Dr. Fatih Erken, Öğr. Gör. Bulut Tanyeri, Öğr. Gör. Eyüp Şen, Öğr. Gör. Onur Karasoy, Öğr. Gör. Salih Akman, Dr. Duygu Duman, Dr. Kübra Vural Özbey, Dr. Soner Uysal, Dr. Utku Demirci ve Tevfik Ekici’ye teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

Törenin ardından Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü personeli Tevfik Ekici tarafından hazırlanan ve 1992’den 2022’ye değişip gelişen fotoğraf teknolojisinin izlerinin de rahatlıkla gözlemlendiği “Kilometre Taşları” fotoğraf sergisi gezildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 01.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2310