MSKÜ, 7 Fakültesi İle İlk 20’de Yer Aldı

Son Güncelleme Tarihi : 10.03.2021 10:00

UniAr 2020 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması’nda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi birçok fakültesiyle ilk 20’de yer aldı.

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (UniAr), 2020 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması’nı açıkladı.

Yeni YÖK vizyonu doğrultusunda çalışmalarını yürüten Üniversitemiz 116 devlet üniversitesi arasından 7 Fakültesi ile en başarılı ilk 20 üniversite arasında yer aldı.

Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanları temelinde sıralayan araştırma sonucunda Su Ürünleri Fakültemiz 2.; Turizm Fakültemiz 7.; Teknoloji Fakültemiz, Eğitim Fakültemiz ile Güzel Sanatlar Fakültemiz 11.; Fen Fakültemiz 13.; Tıp Fakültemiz ise 20. sırada yer aldı.

Sıralama öğretim elemanlarının proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, tebliğ ve ödül türlerinde elde ettiği akademik teşvik puanlarının hesaplanması ile oluşturuldu.

Sıralamanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.03.2021 10:00