Haber

MSKÜ, 900’ü Aşkın Projesi İle Zirvede

Son Güncelleme Tarihi : 26.07.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), son yıllarda oluşturulan güçlü proje altyapısı ve bu temel üzerinden sağlanan motivasyon ile Ar-Ge hedeflerine hızla yaklaşıyor. Elde edilen büyük proje başarıları yalnızca MSKÜ’nün Ar-Ge hedefleri açısından değil, aynı zamanda ülkemizin kalkınma hedefleri ve küresel bilim arenası açısından da büyük önem arz ediyor.
 
MSKÜ, Avrupa Birliği desteği ile yürütülen 26 projesi ile pek çok alandaki probleme multidisipliner bakış açısıyla çözüm üretmeyi hedefliyor.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi ve 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projesi kapsamında hali hazırda 732 öğrenci projesi desteklenen MSKÜ, eşine az rastlanır bir başarıya imza atmış oldu.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 
MSKÜ’nün 41 projesi ise TÜBİTAK 2210-A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu, 2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Bursu, 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu, 2211-E Doğrudan Yurt İçi Doktora Bursu ve 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kapsamında destek alıyor.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 
Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla oluşturulan “STAR” Burs Programı kapsamında da yürütücülüğünde MSKÜ’nün çeşitli bölümlerinde görev yapan araştırmacıların yer aldığı 12 proje,  TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 
MSKÜ, TÜBİTAK destekli proje sayısını arttırarak yenilikçi ve girişimci bir AR-GE Üniversitesi olma hedefine hızlı ve sağlam adımlarla ilerliyor.

MSKÜ’lü araştırmacıların 74 projesi, TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısı olan 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ile 1002 Hızlı Destek Programı, 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı, 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, 2237 A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı, 2247 B Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Projeleri Güçlendirme Desteği, 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 
MSKÜ toplumla bütünleşen, milli refaha odaklanan bir perspektifle ülkemizdeki diğer kurumlarla da çeşitli proje iş birlikleri yapıyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü), Türk Eğitim Vakfı-Garring Vakfı, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) gibi güçlü kurumlar ile çeşitli projeler yürüten MSKÜ, bu kapsamda desteklenen 21 çalışması ile “Ar-Ge Üniversitesi” olma hedefine adım adım yaklaşıyor.

İlgili projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 
Not: Mevcut listeler e-bap otomasyon verileri dikkate alınarak hazırlanmış olup, araştırmacılar tarafından herhangi bir ilaveye ihtiyaç duyulması halinde, BAP birimiyle irtibata geçilmesi gerekmektedir.
 

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.07.2022 00:00
Okunma Sayısı : 3159