Haber

MSKÜ Ankara’da TCCBİKO Toplantısına Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 08.11.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü, Ankara  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  düzenlenen “e-İnsan Programı” toplantısına katıldı.
 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (TCCBİKO) tarafından hayata geçirilen dijital hizmet noktası “E-insan” lansman toplantısına MSKÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Serap Özen, Personel Daire Başkanlığı adına Şube Müdürü Aysun Dündar, Koordinatörlük Sekreteri Vedat Öner ile beraber öğrencimiz Simge Şahin ve Yasin Bozdemir katıldı. 

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yetenek Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Kariyer Kapısı, Staj Seferberliği programları ile ilgili bilgiler verdi ve yıllık istatistikleri, bu konularla ilgili alınan yeni kararları açıkladı.
 
2023 İçin Müjde Verildi 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı ve YTNK TV gibi araçların yanında, kamuda iş hayatına dair üretilen hizmetlerle ilgili işlem ve verilerin paylaşıldığı Dijital Hizmet Noktası e-insan Tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Türkiye’nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik” diye konuştu.
 
Gençlerle Reel Sektör Arasında Köprü

Tüm üniversitelerde faaliyete geçirilen kariyer merkezlerinin gençlerle reel sektör arasında köprü kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik “Yetenek Kapısı”nın devreye alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,2 milyonun üzerinde öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanının “Yetenek Kapısı” üzerinden ücretsiz şekilde bir araya geldiğini kaydetti. Bölgesel kariyer fuarlarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı gençle, 5 binden fazla işverenin bu fuarlarda bir araya geldiğini belirtti.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.11.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1765