Haber

MSKÜ Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı Sergisi Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 25.04.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı Sergisi açıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 6 okuldan sanata ilgi duyan çocukların katıldığı ve MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından verilen eğitim sonrası “Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı” Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenlenen sergi açılışı törenine MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğrenciler ve aileleri katıldı. “Doğa” teması ile öğrenciler tarafından doğadaki malzemeler kullanılarak yapılan çalışmalar için öğrencilere katılım belgesi verildi.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitelerin en önemli işlevlerinden birinin toplumla bir bütün olmak, kaynaşmak ve bilgileri toplumla paylaşmak olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak kreşimizden, 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesine kadar hayatın her aşamasında eğitime önem veriyoruz. Bugün burada güçlerimizi birleştirerek Resim İş öğretmenlerimiz ile Üniversitemizde bir Resim Çalıştayı yapmayı hedefledik. Sergide çok iyi sanatsal eserler var. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ şiarından yola çıkarak, çocuklarımızı sanata erken yaşlarda yönlendirmenin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.04.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1247