Haber

MSKÜ Ev Sahipliğinde “Ulusal Analitik Kimya Kongresi” Düzenleniyor

Son Güncelleme Tarihi : 08.09.2022 00:00
Ülkemizin en seçkin kimya kongreleri arasında bulunan Ulusal Analitik Kimya Kongresi (UAKK), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Bu yıl 10.’su gerçekleştirilen kongre kapsamında, ülkemizin dört bir yanında görev yapan, alanında yetkili bilim insanları bir araya geliyor.

Kongrenin açılışı MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay’ın, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in, Muğla il protokolünün, araştırmacıların ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Başta analitik kimya alanında çalışma yapan tüm akademisyen ve araştırmacılar arasında prestijli bir kongre haline gelen ve 2002 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen kongrede, kimya alanında gerçekleştirilen çalışmalar masaya yatırılıyor.

10. UAKK bünyesinde aynı zamanda lisans öğrencilerinden yüksek lisans, doktora, genç araştırmacı ve kemometri öğrenme ihtiyacı içinde olan akademik ve endüstriyel alanda çalışmalar yapan profesyonellere yönelik Kemometri Çalıştayı da düzenlendi.

Kongre süresince kimya alanında karşılaşılan sıkıntılar, çözüm önerileri; kimya ve ilgili endüstrilerde görev yapan akademisyen ve öğrencilerin ortak paydada buluşturulması gibi ülkemiz açısından önem arz eden konular tartışılıyor.

7-11 Eylül 2022 tarihleri arasında MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi salonlarında gerçekleşecek olan oturumlarda analitik kimya, arkeokimya, biyoanalitik ve klinik analizi vb. konuları yer alıyor.



 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.09.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2902