Haber

MSKÜ, Mersin Balığından Havyar Üretiyor

Son Güncelleme Tarihi : 16.02.2022 00:00
Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi tarafından nesli tehlike altında olan Mersin balıklarından yetiştiricilik yolu ile havyar üretimi gerçekleştirildi.

Seydikemer Eşen çayında bir balıkçı tarafından 2017 yılında bulunan ve siyah havyar üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin balığı, Üniversitemiz Su ürünleri Fakültesine ulaştırılmıştı.

Bu keşfin ardından, Mersin balığı yetiştiriciliği konusunda önemli çalışmaları bulunan Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Ercan’ın ve ilimizdeki uzmanların çabalarıyla, Eşen çayından 100 adet Mersin balığı (Acipenser baerii) anaç adayları elde edildi.

Su Ürünleri Fakültemizin Ören AR-GE biriminde Doç. Dr. Ertan Ercan, Prof. Dr. Ali Günlü ve Doç. Dr. Nurçin Killi’nin çalışmalarıyla, dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretildi.

Bu çalışma, ülkemizde ilk defa Mersin balığından kontrollü koşullarda havyar elde edilmesi nedeniyle önemli bir proje olarak gösteriliyor. Üretimine devam edilen katma değeri yüksek bu ürün ile bölge istihdamının güçlendirilip, ülkemizin kalkınma hamlesine destek sağlanması amaçlanıyor.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.02.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2098