Haber

MSKÜ “Balkan Ezgileri” İle Eğlendi

Son Güncelleme Tarihi : 20.05.2022 07:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü “Balkan Ezgileri Konseri” ile Balkan müziğini sevenlere muhteşem bir konser verdi.

Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen; piyanoda Seval Yıldız’ın, kemanda Öğr. Gör. Erhan İşseveroğlu’nun bulunduğu konser, öğrencilerden ve Muğlalı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bestesi Goran Bregoviç’e ait popüler Balkan ezgisi “Ederlezi” ile başlayan konser, “Ben Bir Göçmen Kızı Gördüm Tuna Boyunda”, “Arda Boylarında Kırmızı Erik”, “Rumelaj”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Yarım Hava- Zilli De Maşa”, “Bir Evler Yap_rdım Be Ramizem”, “Vardar Ovası”, “Payduşka”, “ Ak Güvercin Olaydım”, “Sevdiğim İki Gözüm Ellere Yar Oldu Babuba”, “Eleno Mome”, “Kırcali İle Arda Arası”, “Mavrova'dan Aldım Bir Okka Nohut”, “Evreşe Yolları Dar” ve “Kızılcıklar Oldu mu?” türküleri ile devam etti.

Sanatseverlerin eğlenceli bir konsere şahit olduğu muhteşem gecede, Rumeli, Balkan ve Trakya ezgilerden örneklerin yer aldığı dünya müziği dinleyicilerle buluştu.

Konseri izlemeye gelenler ise coşkulu gecede eğlenceli şarkılara alkışlarla ve danslarla eşlik etti. 

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.05.2022 07:00
Okunma Sayısı : 1252