Haber

MSKÜ’de 2. Korolar Şenliği Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 09.05.2024 09:30
MSKÜ’de bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği ödül töreni programıyla sona erdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği tamamlandı.

34 koro ile bin 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen şenlikte, Muğla ilinin birçok ilçesinden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde korolar sahne aldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan Korolar Şenliği, MBB Türk Halk Dansları Bölümü öğrencilerinin dans gösterisinin ardından MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu ile devam etti.

Şenliğin ikinci gününde ise Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üy. Salih Aydoğan “Müzik Eğitimcisiyiz 10 Parmağımızda 10 Marifetimiz” adlı seminer verdi.

Şenlikte öğrenciler, müzik performanslarını sergileme imkânı bulurken dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti de sundu.

6-7-8 Mayıs tarihlerinde 3 gün boyunca dolu dolu geçen etkinlikte, programda yer alan 34 koronun şeflerine MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık, Sağlık, Kültür ve Spor  (SKS) Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk ve BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Programa; MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık, Sağlık, Kültür ve Spor  (SKS) Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk, MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Sınır, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, Şube Başkanı Muhammer Cihan, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.05.2024 09:30
Okunma Sayısı : 199