Haber

MSKÜ’de Atatürk'e Saygı Gençlik Yol Koşusu Yapıldı

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2022 00:00


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) her yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde düzenlediği Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu’nun bu yıl 29’uncusu gerçekleştirildi.

Veteranların ve kadınların 4 bin metre, erkeklerin ise 7 bin metre koştuğu yarışlar, Yeniköy Mahallesi’nde başladı. Yeniköy ve Kötekli Mahallesi parkurunun ardından yarışlar MSKÜ futbol sahasında sona erdi. Koşuya 116 kadın, 204 erkek ve 42 veteran sporcu katıldı.

Kadınlarda Adnan Menderes Üniversitesinden Rojin Selgi birinci, İzmir'den Mihraç Ayan ikinci, Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Zehra Çoban üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Ali Şimşek birinciliği elde ederken, Adnan Menderes Üniversitesinden Recep Aslan ikinci, Pamukkale Üniversitesinden Burak Çağdaş üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlar 40-49 yaş grubunda MSKÜ’den Gönül Babayiğit İrez birinci, Filiz Başak Erdal ikinci, Funda Ertürkmen ise üçüncü sırayı aldı. Erkekler aynı yaş grubunda İdris Özbudak birinci, Onur Ulaş Eroğlu ikinci, Salih Gökhan İrez üçüncü oldu.

Kadınlar 50-59 yaş grubunda Fulya Şahin, Fatma Anter ve Teslime Güven Doğramacı; aynı yaş grubunda erkelerde ise Yılmaz Karabulut, Saadettin Alemdar ve Ahmet Elmastaş sırasıyla ilk üçe girdi.

Kadınlar 60 yaş üstü grubunda Sevil Yıldırım birinci, Behiye Zeynep Akdoğu ikinci,  Zübeyde Bozalp üçüncü olurken;  erkekler 60 yaş üstü grubunda da birinciliği Abdullah Yavuz Ertekin, ikinciliği Veysel Uyanık, üçüncülüğü Yaşar Anter  elde etti.

Törende özel sporcu Tolunay Demirci'ye de ödül verildi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, koşuya 5 üniversiteden 400’e yakın sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Orhan Tavlı, Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile Muğla Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz tarafından verildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.11.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1957