Haber

MSKÜ’de “Atatürk ve Cumhuriyet” Paneli

Son Güncelleme Tarihi : 04.11.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi ve Tarih Topluluğu iş birliği ile “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu panel düzenlendi.

Açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar’ın yaptığı panelin yöneticiliğini ise MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar gerçekleştirdi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Kocaeli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şirin, MSKÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Öğün, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Budak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu panelin Cumhuriyetin 99. yıl dönümü ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlendiğini söyledi. 

Panelde Atatürk’ün Cumhuriyet anlayışını ele alan konular çerçevesinde tartışmalar gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Turhan Kaçar, Cumhuriyet kavramından bahsetmesinin ardından sözü konuşmacılara bıraktı.

Prof. Dr. İbrahim Şirin “Namık Kemal’den Mustafa Kemal’e İrade Kavramı ve Cumhuriyet” adlı konuşmasında Namık Kemal’in “ihya” ve Mustafa Kemal’in “inşa” kavramlarına dikkat çekti.  Prof. Dr. Tuncay Öğün, “Cumhuriyete Giden Süreçte Bir Stratejist Olarak Mustafa Kemal Atatürk” başlıklı sunumunda Mustafa Kemal’in savaş sürecindeki stratejik zekâsı üzerinde durdu. Prof. Dr. Mustafa Budak ise “Modernleşme Açısından Atatürk’ün Cumhuriyet Anlayışı” hakkında konuştu.

Panelin sonunda Prof. Dr. Ali Akar, konuşmacılara katılım belgelerini ve hediyelerini takdim etti.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.11.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2201