Haber

MSKÜ’lü Akademisyen “TÜBA Bilim Ödülü”nü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aldı

Son Güncelleme Tarihi : 30.12.2021 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu, ülkemizin en saygın akademi ödülleri arasında gösterilen TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi. 

TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA konsey üyeleri, TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile üniversite rektörleri katıldı.

TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri sonuçlarına göre MSKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ülkemizin en başarılı genç bilim insanlarını arasında kendisine yer buldu.

Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSKÜ’lü bilim insanı Doç. Dr. Taşcıkaraoğlu’na  ödülünü takdim ederken Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de eşlik etti.

Konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en saygın bilim ödülleri töreni olan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni dolayısıyla bilim insanlarını ve misafirleri milletin evinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri'nin sahipleri ile burada buluşarak artık bir geleneği iyice yerleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırmaları ile dünyaya yön veren, hayatı kolaylaştıran, Türkiye'nin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne katan tüm bilim insanlarına şükranlarını sundu.

Tören'in ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödül sahiplerine sertifikalarını takdim etti ve aile fotoğrafıyla program sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2935