Haber

Muğla Teknopark Bakan Varank’ın Katılımıyla Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 20.06.2022 00:00
AR-GE ve yenilik faaliyetleri için cazibe merkezi olma vizyonuyla kurulan Muğla Teknopark için açılış töreni düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla gerçekleşen törende, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) en büyük paydaşlarından olduğu Teknopark’ın ilimize, bölgemize ve ülkemize sağlayacağı katkılardan bahsedildi.

Törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan katıldı.

Programda aynı zamanda GEKA desteğiyle hayata geçirilen ve toplam yatırım tutarı 30 milyon Liranın üzerinde olan 26 projenin tanıtımı yapıldı.

Bakan Mustafa Varank, Muğla Teknopark’ın ilimizin Ar-Ge ve inovasyonda bir cazibe merkezi olması noktasında lokomotif görevi göreceğini ifade ederek; kamu, akademi ve özel sektörden kurum ve kuruluşların öncülüğünde yürütülen projelerin kalkınmamıza büyük katkı sunacağını kaydetti.

Varank konuşmasında şunlara değindi:

MUĞLA TEKNOPARK: Bugün resmi açılışını yaptığımız Muğla Teknopark, ilimizin Ar-Ge kapasitesine, yenilikçiliğine hizmet eden önemli aktörlerden biri. Teknoparklar sanayinin rekabetçiliği ve üniversite sanayi işbirliği açısından emsalsiz bir yere sahip. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ülkemizin neresinde olursa olsun teknoparklara yapılan her yatırımın arkasında duruyoruz. Bu bağlamda Muğla Teknopark’a bugüne kadar sabit rakamlarla 21 milyon liraya yakın kaynak aktardık.

LOKOMOTİF GÖREVİ: Muğla Teknopark, ilimizin Ar-Ge ve inovasyonda bir cazibe merkezi olması noktasında lokomotif görevi görecek. Şu anda 26 firması ve yüzde 86’lık doluluk oranıyla bizlere gelecek adına büyük umut veriyor. Muğla yakaladığı bu ivme ile sanayideki kabiliyetlerini artıracak, ekonomisine güç katacak.

Açılışın ardından  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki protokol üyeleri, Muğla Teknopark’ı ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2399