Muğla'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2022 00:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84'üncü yıldönümünde Muğla'da minnet ve saygıyla anıldı. Anma programı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından anma programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda devam etti.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma töreninde Bayrak Marşı eşliğinde öğrenciler bayraklarla sahneye çıktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı söylendi. Programın devamında Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Gürhan Karabacak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Programda Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Atatürk” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Orhan Tavlı’dan aldılar. Daha sonra Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Ebediyen Sen” adlı oratoryo sergilendi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.11.2022 00:00