Haber

Muğla’nın Maden Potansiyeli Tartışıldı

Son Güncelleme Tarihi : 01.12.2018 00:00

 Muğla’nın öz değerlerinin ve maden potansiyelinin değerlendirilmesi kapsamında çalıştay düzenlendi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği ve Maden Mühendislerini Odası işbirliği ile düzenlenen “Muğla Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi Çalıştayı” AKM B Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 17. yüzyıl merkantilizmini takip eden süreçte, ulusların zenginliğinin ve gücünün o ülkenin sahip olduğu değerli maden stoku tarafından belirlendiğini hatırlatarak, günümüzde madenciliğin sadece yerkabuğunun altındakilerle değil, gök taşlarının bileşenleri, Ay, Mars ve diğer gezegenlerle birlikte değerlendirildiğini ifade etti.

Rektör Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: “Günümüzde gerçekleştirilen uzay seyahatlerinin önde gelen amaçlarından biri de uzay madenciliğidir. Ay’a inen ilk uzay aracı Apollo 11 ile Ay'dan numune kazımasıyla başlayan, bugün NASA’nın çalışmalarıyla ivme kazanan uzay madenciliği süreci, geleceğimizin dünyasına yön verecek gibi görünmektedir. Nitekim bizler bugün mevcut madencilik potansiyelimizi iyi anlayamaz ve değerlendiremezsek bir sonraki aşamaya geçişimiz zorlaşacaktır. Bu bağlamda Muğla’nın ve ülkemizin Maden potansiyeli adına yapılan tüm çalışmalar aslında yeni nesil madencilik çalışmaları adına büyük bir adım olarak görülmelidir.”

Çalıştay, yapılan sunumlar ve panelistlerin konuşmalarının ardından düzenlenen akşam yemeği programı ile sona erdi.

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 01.12.2018 00:00
Okunma Sayısı : 3977