Haber

Mühendislik Öğrencilerimizden Beton Kano

Son Güncelleme Tarihi : 14.05.2019 17:30

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Beton Kano Yarışması için hazırladıkları kano, Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen törenle suya indirildi.

Mühendislik öğrencilerinin yapı malzemesi, beton ve yapısal tasarım konularındaki teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerini sağlamayı amaçlayan Beton Kano Yarışması,  bu yıl 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

American Society of Civil Engineering (ASCE) desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenecek yarışmada yer alacak İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerimizin çalışmaları, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Bahadır Keskin, Dr. Öğr. Üyesi Osman Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Burhan Yıldız danışmanlığında tamamlandı.

Üniversitemizde yapılan ilk beton kano projesi olan Squirtle, ismini Üniversitemizin de simgesi bir çizgi film kahramanı olan deniz kaplumbağasından aldı. Testleri ve inşası bölüm laboratuvarlarında gerçekleştirilen beton kanonun uzunluğu 6 m, genişliği ise 75 cm. Ağırlığı 250 kg olan kanonun suyun üstünde kalabilmesi için 2,4 t/m3 olan beton yoğunluğu hafif agregalar ve özel bileşenler kullanılarak 0,95 t/m3'e indirildi ve istenilen dayanım hedeflerine ulaşıldı.

“Beton Kano Suya İndirme Töreni”, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ahmet Demirak, Doç. Dr. Feray Koca, Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Kahyaoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla Mühendislik Fakültesi önünde yer alan yeni rekreasyon alanındaki gölette gerçekleştirildi.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.05.2019 17:30
Okunma Sayısı : 3340