NASA’nın Türk Çalışanı Dr. Umut Yıldız Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Son Güncelleme Tarihi : 22.03.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), çalışmalarına NASA/JPL ve Plan-S şirketinde devam eden astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ı konuk etti.

Bilimsel ve teknolojik bilgiyi rehber edinerek çalışmalarını yürüten MSKÜ, NASA’nın Türk çalışanı Dr. Umut Yıldız’ı Üniversitemiz öğrencileri ve Muğlalı öğrenciler ile buluşturdu.

MSKÜ Astronomi ve Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Dr. Umut Yıldız, “Big Bang'den Evrenin Ölümüne” sunumunu gerçekleştirdi.

“Evrenin Doğumu” konusuyla sunumuna başlayan Dr. Yıldız, Düz Evren, Kara Madde, Kara Enerji konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Öğrencilerin merakla izlediği konferans, soru-cevaplarla interaktif bir şekilde gerçekleşti.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu tarafından Dr. Umut Yıldız’a teşekkür belgesi takdim edildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.03.2022 00:00