Ofis Egzersizleri ile Daha Mutlu Çalışanlar

Son Güncelleme Tarihi : 23.12.2019 13:00

Üniversitemiz Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (MUYOM) tarafından “Ofis Egzersizleri ve Doğru Nefes Egzersizleri” eğitimi düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi D Salonu'nda verilen eğitime, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm Baştuğ’un öğretici olarak katıldığı eğitimde, çalışma hayatı içinde uzun süreli hareketsiz çalışmaya bağlı oluşan fiziksel ve ruhsal problemler üzerinde durularak, bel ve boyun ağrıları, el-kol-ayaklarda görülen ağrı ve uyuşukluk hissi ile duruş bozukluğunun nedenleri anlatıldı.

Her gün aynı ortamda, aynı koşullarda, aynı kişilerle çalışmak bir süre sonra stres, kaygı, depresyon gibi olumsuz ruh hallerine sebep olmaktadır. Gerçekleştirilen bu eğitimle katılımcılara, ofis ve bürolarda, grup veya bireysel olarak uygulayabilecekleri fiziksel-ruhsal rahatlama ve gevşeme sağlayan sağlık egzersizleri öğretildi.

Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, eğitimlerin 2020 yılı boyunca devam edeceğini duyurdu.

Eğitimlere ilişkin duyurular için www.muyom.mu.edu.tr web sayfasını takip edebilirsiniz.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.12.2019 13:00