Öğretim Üyemiz, İsveçli Kurum Tarafından Desteklenecek

Son Güncelleme Tarihi : 09.11.2021 00:00
Lund Üniversitesi Klinik Bilimler Araştırma Merkezi El Cerrahisi Bölümünde çalışmalarını sürdüren Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Derya Burcu Hazer Rosberg’in projesi, İsveçli Vetenkapsradet kurumu tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Burcu Hazer Rosberg, Prof. Dr. Lars Dahlin başkanlığındaki “The Diabetic Nerve” adlı araştırma grubuyla tıp alanında önemli çalışmalar yürütüyor.
Doç. Dr. Derya Burcu Hazer Rosberg’in doktora çalışmalarıyla destek verdiği “Degeneration, Survival And Regeneration In The Peripheral Nervous System In Neuropathy And Nerve İnjuries In Diabetes” başlıklı proje, İsveç’in önemli kurumlarından olan Vetenkapsradet tarafından 5 milyon 200 bin İsveç Kronu (yaklaşık 5,6 milyon TL)  ile desteklenmeye değer görüldü.
Üniversitemizin de uluslararası ortaklarından olduğu İsveç’in Malmö şehrinde yürütülen proje, 3 yıl süre ile desteklenecek.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.11.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1965