Rektör Çiçek: “Yöremize ait ürünlerimizi iyi pazarlamalıyız”

Son Güncelleme Tarihi : 14.10.2018 19:12:14

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından Saburhane Meydanı'nda Muğla Tarhana Festivali yapıldı.

Üniversitemizin de destek verdiği festivale, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz katıldı.

Tarihi meydanda tarhana kazanlarının kaynaması ve tarhana yapımının katılımcılara anlatılmasıyla başlayan festivale Muğla halkı yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde konuşma yapan Rektör Çiçek, Muğla tarhanasının Türkiye’de bir numara olduğunu söyleyerek, “Muğla’nın tarhanasının farklı olduğunu biliyorum. Bir akademisyen ve kimyager olarak diğer illerdeki tarhanaları da değerlendirdiğimde, Muğla’nın tarhanası bence bir numara. Büyük biber ve börülce ile yapılan Muğla Tarhanası iyi pazarlanmalı” dedi.

Festival sonunda Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e plaket takdim edildi.

Hiç görsel bulunamadı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2018 19:12:14