Haber

Rektör Çiçek, TÜBİTAK Projeleri Kabul Edilen Öğrencilerle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 10.09.2021 00:00
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında proje başvurusunda bulunan öğretim elemanları ve öğrenciler ile çevrimiçi ortamda bir araya geldi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), daha önce “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 2020 yılının 2. çağrı döneminde kabul gören 85 projesi ile bir rekora imza atmıştı.
Her geçen dönem başarılarına ve rekorlarına bir yenisini ekleyen Üniversitemiz, şimdi de “TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında yaptığı başvurular ile tüm üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı. Böylece Türkiye’nin en köklü üniversitelerini de geride bırakan MSKÜ; 2021 yılı 1. çağrı döneminde, kendi rekorunu da kırarak başvuru ve desteklenen proje sayısında 2. oldu.
Toplam 37 proje ile TÜBİTAK 2209-B çağrısına karşılık veren Üniversitemiz, 26 projesinin desteklenmeye değer görülmesiyle yaklaşık yüzde 70’lik bir başarı oranını yakaladı.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de projelerde görev alan öğrenciler ve danışmanları ile birlikte çevrimiçi ortamda bir araya geldi. Öğrencilere ve danışmanlarına elde ettikleri başarı için teşekkür eden Rektör Çiçek, her bir öğrenci ile tek tek projeleri üzerine sohbet etti.
Rektör Çiçek, Üniversitemiz tarafından değerlendirmeye sunulan projelerin yaygın olduğu üzere yalnızca pozitif bilimler ve mühendislik alanlarından değil aynı zamanda sosyal bilimler ve sağlık alanlarından da olduğunu vurgulayarak, MSKÜ’nün bu konuda da diğer üniversitelerden ayrıldığını söyledi.
Bu projelerin aynı zamanda multidispliner çalışmayı gerektireceği için de çok özel projeler olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, proje üretme kültürünü yaygınlaştırmak ve daha büyük başarılara imza atmak için iş birliği hainde olmanın öneminin bir kez daha altını çizdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2009