Haber

Rektör Çiçek Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’ne Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 20.04.2021 11:30

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi”ne katıldı.

Covid-19 pandemisi dolayısıyla çevrimiçi ortamda düzenlenen konferansta, üç farklı oturumda 10 konuşmacı sunum yaptı.

Öğr. Gör. Adnan Cangır moderatörlüğündeki “Sağlık Şehirler için Bisiklet Stratejileri” başlıklı oturumun açılış konuşmasını, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek yaptı. Prof. Dr. Çiçek, Üniversitemiz tarafından yürütülen Sürdürülebilir Yeşil Kampüs çalışmalarına değinerek, EM European Mile ve MoveWEEK gibi hareketi teşvik eden etkinliklere önümüzdeki dönemde de destek vereceklerini söyledi.

İklim değişikliğinin yarattığı etkileri Covid-19 pandemisi sürecinden yola çıkarak değerlendirmeyi amaçlayan Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi 3 farklı oturumda gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sezen Özek’nin yaptığı “Sağlıklı Şehirler İçin Şimdi Hareket Zamanı” başlıklı oturumda Laska Nenova ve Cynthia Debono birer sunum yaptı.

Michael Cramer, Jens Erik Larsen, Dr. Özlem Taşkın ve Engin Aktürk’ün konuşmacı olarak yer aldığı “Sürdürülebilir Turizm Projesi Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı” başlıklı oturumun moderatörlüğünü ise Öğr. Gör. Feridun Ekmekci yaptı.

“Sağlık Şehirler için Bisiklet Stratejileri” konulu oturumda ise Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Jill Waren, Raluca Fiser ve Dr. Aslı Kaya sağlıklı şehirler ve bisiklet uygulamaları üzerine sunum yaptı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.04.2021 11:30
Okunma Sayısı : 1884