Haber

Rektör Çiçek, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 16.10.2020 00:00

“2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile YÖK 100/2000 Doktora Projesi’nde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de hazır bulunduğu törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, dünya genelindeki salgın nedeni ile zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, bu törenin herkesin çalışma azmini güçlendirdiğinin söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasına yeni akademik yılının, hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. Koronavirüs salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yürütülüyor olsa da akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirterek, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

“YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında verilen “Bireysel Ödüller”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

“YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında verilen “Kurumsal Ödüller” ise, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Uluslararası İşbirliği Ödülü kategorilerinde sahiplerini buldu.?

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.10.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2081