Haber

Rektörlük Makamı Salih’in Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 22.04.2021 07:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi de bu özel günde kapılarını çocuklara açtı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Kocamustafendi İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Salih Cengiz’e devretti.

Üniversitemiz Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Sinem Acar ve öğretmeniyle makama gelen 11 yaşındaki otizm spektrum bozukluğu olan Salih Cengiz, Üniversitemiz tarafından alınan Covid-19 pandemisi önlemlerinin sıklaştırılması için Üniversitemiz Genel Sekreteri Nagehan Şahin’e talimat verdi.

“Her çocuk dünyanın geleceğidir sözü, üzerinde düşünmemiz gereken güçlü bir mesajdır” diyerek sözlerine başlayan Rektör Çiçek, “Bu mesaj çocuklarımıza yalnızca iyi bir eğitim vermek anlamına gelmemektedir. Her bir çocuğa fırsat eşitliği temelinde, eşit olanaklar tanınması gerekliliğini hatırlatmaktadır.  Sadece ben, sen, o değil, milletçe, hepimiz bu anlayışla hareket edersek çocuklarımız geleceğimizi güçlü bir şekilde inşa edebileceklerdir. Bu farkındalığı oluşturamadığımız takdirde elimizde bulunan cevherleri, dünyayı o güzel elleriyle değiştirecek yetenekleri, teğet geçmiş oluruz. Topluma tam katılım, toplumun var olan yapısal ve tutumsal engellerinin ortadan kalkacak şekilde düzenlenmesi ile mümkündür. Böylelikle engeli olan bireyler, ihtiyaç duydukları desteği aldıklarında, diğer bireyler gibi kendi hayatlarıyla ilgili kontrol ve seçim hakkına sahip olabileceklerdir. Bizler MSKÜ olarak bu sorumluluğu daima hissediyor, farklılıkları olan öğrencilerimizin önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz” dedi.

Programın ardından minik rektöre hediye veren Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı misafirini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.04.2021 07:00
Okunma Sayısı : 2487